چرا شغل تدریس خصوصی سخت است؟
آنچه مطالعه خواهید کرد
معلمها، تأثیرگذارترین افراد در تربیت نوجوانان و جوانانی هستند که آینده کشور در دستانشان قرار دارد. با درنظرگرفتن اهمیت و حساسیتی که این شغل دارد، میتوان به سختیهای آن پی برد. باتوجهبه اهمیت این شغل، معلمان از گروه افراد فرهیخته انتخاب میشوند. علاوه بر این، به علت حساسیت این شغل، معلمها باید دائماً به موضوعات و نکات مختلفی توجه کنند. در این بخش به بررسی اینکه چرا شغل معلمی سخت است و چه مواردی باعث سختشدن آن میشود؛ میپردازیم.
معلم در طول روز از تمام توان، انرژی و استعداد خود استفاده میکند تا دانشآموزان بهترین نتیجه را در تحصیل خود کسب کنند. گاهی سختی های شغل معلمی توسط انبوهی از مردم نادیده گرفته میشود. بیاید نگاهی به برخی از مشکلات و سختیهای این شغل بیندازیم.
برقراری ارتباط با دانشآموزان مختلف
یکی از مهمترین تواناییهای معلمها، توانایی برقراری ارتباط باشخصیتهای مختلف است. یک معلم، دانشآموزان مختلفی از نظر ویژگیهای شخصیتی و اخلاقی دارد. معلم موفق کسی است که بتواند در چند جلسه اول به شناخت نسبی از دانشآموز رسیده و روش برقراری ارتباط با آنها را پیدا کند. ارتباط صحیح و دوستانه منجر به علاقهمند شدن دانشآموز به درس و کلاس میشود. در نتیجه کیفیت آموزش و میزان رضایت دانشآموز نیز بالا میرود.
جالب است بدانید این مورد برای معلم زبان انگلیسی کمی سختتر است! معلم زبان باید بتواند ویژگیهای اخلاقی را بهدرستی بشناسد و از آنها برای رشد و پیشرفت دانشآموزان استفاده کند. همچنین اعتمادبهنفس صحبتکردن به زبانی دیگر و توانایی پذیرش اشتباه در تلفظ و سایر اشتباهات را در دانشآموز ایجاد کند.
انتخاب روش تدریس مناسب
یکی از موضوعاتی که در کلاسهای درس وجود دارد؛ وجود دانشآموزان با سطح هوشی مختلف است. معلم باید بهترین روش تدریس را برای هر دو گروه دانشآموز انتخاب کند. از سمتی دیگر معلمها میدانند هر دانشآموز، توانایی فعالیت در یک شغل را دارد. یک معلم با شناخت ویژگیهای یک دانش آموز و تقویت هرکدام، به آینده آنها نیز کمک میکند.
عدم تأثیر مدرنیته روی شغل معلمی
با مدرنیته شدن، بسیاری از مشاغل پیشرفت کردند. به کمک تکنولوژی انجام برخی از قسمتهایی از یک شغل، راحتتر شده اما در شغل معلمی، تغییری ایجاد نشده است. یک معلم از گذشته تا کنون باید تمام انرژی ذهنی و جسمی خود را در زمان تدریس به کار گیرد. دغدغه معلمها برای روش تدریس هر مبحث، طرح سؤالات مختلف، برنامهریزی صحیح و … از مهمترین سختیهای این شغل است.
مزایا و معایب شغل معلم خصوصی چیست؟
تفاوت نسلها!
یکی از چالشهای معلمها، درک دانشآموزان با نسلهای مختلف است. تفاوت نسل، تفکرات، اعتقادات، ارزشها، عادتها و … همگی موضوعاتی هستند که معلمها را درگیر میکند. میتوان گفت، در گذشته معلمها از جایگاه و احترام ویژهای برخوردار بودند. علاوه بر دانشآموزان، والدین نیز درک خوبی از موقعیت شغلی معلمها داشتند. علت این موضوع شاید این است که تنها منبع آموزش در گذشته معلمها بودند.
تسلط کامل بر مباحث درسی
از دیگر چالش های شغل معلمی، تسلط بر روی تمامی مباحث است. گاهی دانشآموزان در فهمیدن یک مبحث درسی مشکل دارند؛ ازاینرو معلم باید توانایی بیان آن به روشهای دیگر را داشته باشد. اگر بخواهیم از جنبه دیگر به موضوع نگاه کنیم، برخی دانشآموزان برای تقویت پایه درسی خود، سؤالاتی بالاتر از سطح کتاب میپرسند؛ ازاینرو معلم باید توانایی پاسخدهی را داشته باشد.
برخی مواقع نیز دانشآموزان توانایی بیان مشکل خود بهصورت درست را ندارند. معلم باید متوجه قسمتی که دانشآموز نشده، شود. همچنین باید قدرت تحلیل وضعیت علمی دانشآموز در مبحث موردنظر را داشته باشد. ازاینرو نیاز است که معلم زمان زیادی را به تحقیق و مطالعه برای یادگیری مشکلات دانشآموزان و نحوه مواجه با آن اختصاص دهد.
انتظارات والدین
برخلاف گذشته که معلمها روشهای تنبیه مختلفی داشتهاند؛ امروزه درصورتیکه معلم کوچکترین برخورد بدی و اشتباهی داشته باشد، مورد قضاوت قرار میگیرد. هرچند در تمامی مشاغل اشتباهاتی از سمت متخصصین بروز میدهد؛ اما این موارد قابلقیاس با اشتباهات یک معلم نیست. دیگر چالشی که معلمها با آن روبهرو هستند، انتظارات والدین است. در گذشته مدیریت یک کلاس با معلم بود؛ اما اکنون والدین در کلاسهای فرزندانشان مداخله میکنند. این مورد باعث ایجاد محدودیتها و چالشهای زیادی برای معلم ها میشود.
علاقهمند کردن دانشآموزان
یکی از چالشهای اصلی معلم ها این است که با تلاشهای زیاد باز هم برخی دانشآموزان متوجه برخی مطالب درسی نمیشوند. در برخی موضوعات معلمها از چندین روش مختلف برای آموزش یک مبحث بارهاوبارها استفاده میکنند؛ اما باز هم دانشآموزانی هستند که متوجه نمیشوند. معلمها این موضوعات را پذیرفته با ارائه تمارین مختلف، زمان مشخص و ارزیابیها دانشآموزان را متوجه درس میکنند. این چالش زمانی سختتر میشود که تعداد دانشآموزان بالا باشد.
گروهی دیگر از دانشآموزان هستند که به درس هیچ علاقهای ندارند. اصولاً این دانشآموزان با والدین نیز سر مسائل درسی بسیار سروکله میزنند؛ ازاینرو از درس فراری هستند. معلم باید تلاش کند از روشهای مختلفی در تدریس استفاده کند تا دانشآموزان را به درس علاقهمند کند.
تدریس چه درسهایی سختتر است؟
پاسخدهی به این سؤال بسیار سخت است! معلم های ابتدایی چون به تدریس چند درس مشغول هستند، در جواب این سؤال دروس مختلفی را بیان میکنند. اصولاً دانشآموزان ابتدایی در درس ریاضی، علوم و فارسی مشکل دارند. در مقاطع بالاتر نیز دانشآموزان در دروس، ریاضی، فیزیک، شیمی، زیست و عربی مشکل دارند. ازاینرو بسیاری از افراد اقدام به انتخاب معلم خصوصی در دروس مورد نظر میکنند؛ یکی از موارد انتخاب معلم خصوصی ریاضی است.
بدیهی است که برای یادگیری بهتر هر درسی به تمرین بیشتر و ارائه زمان مخصوص به آن درس نیاز است. همچنین مرور در بازههای زمانی مشخص نیز از دیگر نکاتی است که باید به آن توجه کرد. در کنار برنامهریزی و استفاده از منابع آموزشی مختلف، کمکگرفتن از یک معلم خصوصی باتجربه در درسی که مشکل است؛ گزینه مناسبی است.
چگونه در تدریس موفق باشیم؟
همانطور که گفتیم، فعالیت بهعنوان یک معلم، چالشهای زیادی دارد. در کنار تلاش برای حل این چالشها، معلمها همیشه به فکر پیداکردن روشی برای ارتقا کیفیت کلاسهای خود هستند. برای این مورد، معلم باید مهارتهای مورد نیاز در درسی که تدریس میکند را داشته و در راستای بهبود آن تلاش کند.
دیگر موردی که این روزها اهمیت دارد، اخلاق حرفهای است. ازاینرو استادبانک دوره اخلاق حرفهای برای متقاضیان را ارائه کرده است. معلمهایی که قصد پیشرفت در کار خود را دارند میتوانند در این دوره شرکت کنند. برای ثبتنام در این دوره کافی است با شماره 02191005343 با کارشناسان استادبانک تماس گرفت. همچنین در استادبانک می توانید از تعرفه های تدریس خصوصی دروس مختلف نیز مطلع شوید.
نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید: