مقالات معلم خصوصی

قوانین تدریس خصوصی | 9 قانون مهم که هر معلم خصوصی باید رعایت کند

استادبانک نویسنده
9890 0
30 خرداد 1401
قوانین تدریس خصوصی

تدریس خصوصی نیز مانند هر شغل دیگری قوانین مختص به خود را دارد. معلم خصوصی برای دستیابی به موفقیت در این شغل، علاوه بر تسلط بر دانشِ موضوعی و دارا بودن مهارت‌های عمومی، باید با قوانین تدریس خصوصی آشنا باشد و این قوانین را به دقت رعایت کند.

عدم رعایت اصول و قوانین تدریس خصوصی، می‌تواند موجب کنسل شدن کلاس‌ها از سوی خانواده‌ها شود. همچنین در طولانی مدت به موفقیت حرفه‌ای معلم خصوصی آسیب می‌رساند.

در این مقاله از مجله اساتید استادبانک به 9 مورد از مهم‌ترین قوانینی که یک معلم خصوصی باید رعایت کند، اشاره کرده‌ایم. رعایت این نکات به میزان زیادی تضمین‌کنندۀ موفقیت شما در این حوزه خواهد بود. از اینکه تا پایان این مقاله همراه ما هستید، از شما سپاسگزاریم.

قوانین تدریس خصوصی

در این بخش به برخی از مهم‌ترین قوانین تدریس خصوصی اشاره شده است که رعایت آن‌ها به جذب و حفظ هر چه بیشتر شاگردان در کلاس خصوصی کمک می‌کند.

1. تعیین قیمت نهایی جلسات؛ قانون اول تدریس خصوصی!

قبل از شروع اولین جلسۀ تدریس خصوصی، بسیار ضروری است که در مورد قیمت نهایی جلسات خصوصی با شاگرد یا والدین او به توافق برسید. توافق بر سر قیمت نهایی جلسات، از بروز هر گونه مشکلی در رابطه با هزینۀ کلاس‌ها جلوگیری خواهد کرد.

در این زمینه تحقیق کنید و با توجه به میزان تجربه و تسلط خود، هزینۀ معقولی را برای کلاس‌هایتان در نظر بگیرید.

پیشنهاد قیمت‌های بسیار بالا، منجر به کاهش تعداد شاگردان شما خواهد شد. به همین ترتیب، تعیین قیمت‌های بسیار پایین‌تر از حد نرمال نیز به والدین یا دانش‌آموز، این پیام را ارسال می‌کند که معلم به اندازۀ کافی مسلط و با تجربه نیست.

برخی از معلمان خصوصی در ابتدای کار و به منظور جذب شاگرد، قیمت بسیار پایینی را پیشنهاد می‌دهند. اما بعد از چند جلسه، درخواست افزایش قیمت کلاس خصوصی را دارند. این موضوع به اعتبار شما لطمه می‌زند و احتمال ادامه‌دار شدن کلاس‌ها را کاهش می‌دهد. بنابراین این قانون از قوانین تدریس خصوصی را رعایت کنید.

برای آشنایی با درآمد اساتید استادبانک از تدریس خصوصی مقالۀ زیر را مطالعه کنید.

درآمد معلمان خصوصی استادبانک

2. پوشش مناسب و آراستگی ظاهری؛ یک قانون تدریس خصوصی ساده و اثرگذار

جلسۀ تدریس خصوصی، محل فعالیت و کار استاد است. بنابراین حتی اگر عادت به پوشیدن لباس رسمی ندارید، سعی کنید در جلسۀ اول با پوششی رسمی‌ ظاهر شوید.

حضور با پوشش غیررسمی یا نامناسب، به ذائقۀ بسیاری از خانواده‌ها خوش نمی‌آید و ممکن است موجب قضاوت نادرست در مورد استاد شود. این موضوع یکی از مهم‌ترین قوانین تدریس خصوصی است.

از سوی دیگر، با توجه به اینکه در کلاس‌های خصوصی، استاد بسیار نزدیک به شاگرد می‌نشیند، پاکیزگی و آراستگی ظاهری اهمیت بیشتری پیدا می کند.

استعمال دخانیات قبل از کلاس، استعمال بیش از حد عطر و ادکلن، بوی بد دهان، بوی بد لباس به خصوص در فصل تابستان و مواردی از این قبیل، از جمله مثال‌هایی هستند که رعایت نشدن آن‌ها از سوی برخی اساتید، باعث کنسل شدن کلاس‌ها شده است.

باید بدانید که داشتن ظاهر آراسته و مرتب، فقط یک قانون تدریس خصوصی اثرگذار نیست که موجب افزایش و جذب شاگرد شما شود و به نوعی بیان‌گر شخصیت و خلق‌وخوی معلم نیز است.

پیشنهاد ویژه:

نمونه قرارداد تدریس خصوصی استادبانک + مزایای کلاس خصوصی آنلاین

3. تعیین سطح دانش‌آموز 

یکی از مهم‌ترین کارهایی که یک معلم خصوصی حرفه‌ای، قبل از شروع فرآیند تدریس انجام می‌دهد، بررسی وضعیت فعلی دانش‌آموز و تعیین سطح او است. در میان قوانین تدریس خصوصی، این قانون نشان‌گر اخلاق حرفه‌ای و حساسیت شما نسبت به سطح علمی و شرایط درسی دانش‌آموز است. بنابراین با یک قانون آموزشی طرف هستید که باید در رعایت آن دقت کنید.

مشاهدۀ برگه‌ها و آزمون‌های کلاسی، دریافت گزارش از خود دانش‌آموز و والدین او و طرح چند سؤال در سطوح مختلف، از جمله روش‌هایی هستند که در تعیین سطح شاگرد، به معلم کمک می‌کند.

ارزیابی سطحِ فعلیِ دانش‌آموز به معلم کمک می‌کند تا نقاط قوت، ضعف و بدفهمی‌های او را درک کند. بر همین اساس، می‌توان برنامه‌ریزی واقع‌بینانه‌ای را برای پیشبرد جلسات در نظر گرفت. .برای آشنایی با روش‌های مختلف ارزشیابی دانش‌آموز در کلاس خصوصی مقالۀ زیر را مطالعه کنید

روش‌های ارزشیابی دانش‌آموز در کلاس‌های خصوصی

4. مشخص کردن هدف شاگرد از درخواست کلاس خصوصی

یکی از پرتکرارترین دلایل نارضایتی شاگردان و والدین او از معلم خصوصی، برآورده نشدن انتظارات آن‌ها از کلاس خصوصی است. برای مثال، هدف دانش‌آموز از درخواست کلاس خصوصی ریاضی، کسب نمرۀ بالا در امتحان پایان ترم بوده، اما معلم خصوصی ریاضی به جای تمرکز روی سؤالات امتحانی، به آموزش نکات تستی پرداخته است.

بسیار ضروری است که قبل از شروع جلسه و انجام تعیین سطح، هدف دانش‌آموز و والدین او را از تشکیل کلاس به درستی درک کنید و روش تدریس خود را بر همین اساس مشخص کنید. آگاهی از این انتظارات در ابتدای تدریس، از بروز بسیاری از نارضایتی‌ها جلوگیری خواهد کرد.

به تعبیری دیگر می‌توان گفت، این قانون تدریس خصوصی را شاگرد شما باید رعایت کند! اما در بسیاری از مواقع دانش‌آموز به خوبی هدف‌شان را توضیح نمی‌دهند و این شما هستید که قبل از شروع دوره‌ی آموزشی، باید خواسته‌ی شاگردتان را خوب درک کنید.

پیشنهاد ویژه:

نمونه قرارداد تدریس خصوصی

5. عدم تضمین نتیجه؛ یکی دیگر از قوانین تدریس خصوصی ساده، ولی مهم!

برخی از معلمان خصوصی به منظور جذب شاگرد، تضمین می‌کنند که دانش‌آموز، با شرکت در کلاس‌های او به اهدافی مانند ورود به مدارس خاص، کسب رتبه‌های تک رقمی در کنکور یا نمرات خاص دست پیدا خواهد کرد.

اگر چه که ممکن است معلم تسلط کاملی روی مباحث درسی داشته باشد، با این حال میزان علاقه، سطح یادگیری و شرایط روحی هر دانش‌آموزی با دانش‌آموز دیگر متفاوت است.

به جای تضمین نتیجه، ابتدا شناخت کافی از شاگرد و شرایط او به دست بیاورید، و بر این اساس، اهداف واقع بینانه‌ای را برای او در نظر بگیرید. این قانون تدریس خصوصی، بسیار ساده است، اما به دلیل جذابیت تبلیغات یا ایجاد جوی به ظاهر مثبت، بسیاری از معلمان کم‌تجربه آن را رعایت نمی‌کنند. به طور خلاصه اینکه؛ قول موفقیت صد در صد تضمینی ندهید!

با توجه به اینکه در استادبانک، شاگردان می‌توانند نظرات خود را در پروفایل استاد ثبت کنند، در صورت عدم دستیابی به نتایج تضمین شده، استاد نظر منفی دریافت می‌کند. این موضوع در انتخاب معلم توسط مراجعین بعدی بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

پیشنهاد ویژه:

شروع تدریس خصوصی + نکات جذب شاگرد برای تدریس

6. رعایت صداقت، یکی از مهم‌ترین قوانین تدریس خصوصی

در دنیای رقابتی کسب و کار، برای اینکه والدین دانش‌آموز به این اطمینان برسند که شما بهترین گزینه برای تدریس به فرزندشان هستید، بدون شک لازم است که به شیوه‌های مؤثر و صادقانه از رزومه و دستاوردهای‌تان صحبت کنید.

متأسفانه برخی از اساتید در مورد توانایی‌ها و تجربیات خود اطلاعات صادقانه‌ای را ارائه نمی‌دهند. این موضوع علاوه بر اینکه با اخلاق حرفه‌ای تدریس خصوصی در تضاد است، منجر به ایجاد توقعات غیرمنطقی از سوی والدین می‌شود. دست نیافتن به این انتظارات، به موقعیت شغلی معلم آسیب می‌زند.

یکی دیگر از فاکتورهای رعایت صداقت در تدریس خصوصی، مربوط به مواقعی است که معلم پاسخ سؤالی را نمی‌داند. چنین موقعیتی در زمینۀ تدریس، کاملا طبیعی است و احتمالا هر معلمی آن را تجربه کرده است.

برخی از معلمان خصوصی، اعتماد به نفس کافی برای مواجهه با چنین شرایطی را ندارند. به همین دلیل ممکن است پاسخ‌های اشتباه بدهند و دانش‌آموز را گمراه کنند. این، یکی از قوانین تدریس خصوصی است که بیشترین ارتباط را با اخلاق حرفه‌ای و وجدان کاری دارد.

پیشنهاد می‌کنیم در چنین شرایطی کاملا حرفه‌ای عمل کنید. تا جایی که می‌توانید به دانش‌آموز اطلاعات درست بدهید. سپس به او بگویید که در جلسۀ بعد اطلاعات تکمیلی را ارائه خواهید کرد.

پیشنهاد ویژه:

معرفی و مقایسۀ 3 پلتفرم‌ برتر در تدریس آنلاین

7. وقت شناسی و عدم کنسلی‌های مکرر

یکی از قوانینی که به عنوان یک معلم خصوصی حرفه‌ای باید رعایت کنید، وقت شناسی است. نه آن قدر زود در کلاس حاضر شوید که در برنامه‌های دانش‌آموز یا والدین او اختلال ایجاد شود، نه آن قدر دیر که ناچار شوید بیشتر از زمان تعیین شده، کلاس را ادامه دهید.

در صورتی که به هر دلیلی، امکان رسیدنِ به موقع در یک جلسۀ خاص را ندارید، حتما والدین دانش‌آموز را در جریان موضوع قرار دهید.

همچنین تا حد امکان سعی کنید از کنسل کردن کلاس یا جا به جا کردن آن به خصوص در جلسۀ اول خودداری کنید. در صورتی که چاره‌ای جز این کار نداشتید، بهتر است از شب قبل یا حداقل چند ساعت قبل از شروع کلاس، دانش‌آموز یا والدین او را در جریان کنسل شدن یا تغییر زمان کلاس قرار دهید.

پیشنهاد ويژه:

آيا تدریس خصوصی بدون مدرک امکان پذیر است؟

8. استفادۀ بهینه از وقت کلاس؛ یک قانون تدریس خصوصی برای استاد و شاگرد!

همان طور که در قسمت قبل هم اشاره شد، سعی کنید رأس ساعت تعیین شده در جلسه حضور پیدا کنید و تا آخرین لحظه، جلسه را ترک نکنید. از تمامی زمانی که در اختیار شما و دانش‌آموز قرار داده شده به بهترین شکل، استفاده کنید. از چک کردن مداوم گوشی، خودداری کرده و گفتگو در مورد مسائل سیاسی یا اعتقادی را به طور کامل حذف کنید.

صحبت‌های ضروری خارج از موضوع درس را فقط در زمان استراحت مطرح کنید. خوردن و آشامیدن را نیز به همین زمان موکول نمایید. برای دانش‌آموز نیز این موضوع را روشن کنید که در زمان برگزاری کلاس، صحبت‌های خارج از موضوع درس را مطرح نکند. بنابراین، این قانون تدریس خصوصی را هم معلم و هم شاگرد باید رعایت کنند.

9. رعایت حریم صمیمت با دانش‌آموز 

رعایت حد و مرزِ معلم بودن و دوست بودن با دانش‌آموز، برای معلم خصوصی بسیار ضروری است. البته که ارتباط معلم خصوصی با دانش‌آموز نباید به اندازه معلم مدرسه، رسمی و جدی باشد. اما در عین حال معلم خصوصی باید تلاش کند حداقل در طی برگزاری دوره، رابطۀ بسیار صمیمی با دانش‌آموز خود ایجاد نکند.

این موضوع به خصوص در مقاطع پایین‌تر، باعث وابستگی عاطفی دانش‌آموز می‌شود و سطح کیفی کلاس را به شدت کاهش می‌دهد. باید سعی کنید، تعادل رفتار و میزان صمیمیت‌تان با شاگردان را حفظ نمایید. این مسئله، قبل از اینکه یکی از قوانین تدریس خصوصی باشد به داشنن مهارت‌ها نرم استاد برمی‌گردد.

با قوانین تدریس خصوصی در استادبانک بیشتر آشنا شوید

در این مقاله از مجله معلم خصوصی استادبانک به برخی از مهم‌ترین قوانین تدریس خصوصی اشاره کردیم. رعایت این قوانین در سامانۀ استادبانک به عنوان یکی از باسابقه‌ترین و معتبرترین پلتفرم‌های تدریس خصوصی، کاملا ضروری است.

استادبانک برخی قوانین مخصوص به خود را نیز در زمینۀ تدریس خصوصی دارد که در طی مراحل ثبت نام به عنوان معلم خصوصی و با شرکت در دوره‌های آموزشی رایگان ویژۀ اساتید، با این قوانین آشنا خواهید شد. در صورت وجود هر گونه سؤال در زمینۀ استخدام معلم خصوصی می‌توانید از طریق شماره‌ 02191005343 با مشاورین ما در ارتباط باشید.

همچنین در صورت تمایل می‌توانید از صدها مقالۀ رایگان در زمینۀ روش تدریس، توسعه شغلی معلمان، معرفی کتاب، تکنولوژی‌های آموزشی و تدریس خصوصی در مجله اساتید استادبانک  استفاده کنید. بحث و مشارکت شما چه نکات دیگری را به عنوان قوانین تدریس خصوصی رعایت می‌کنید؟ لطفا تجربیات خود را در این زمینه با ما و سایر همکارانتان به اشتراک بگذارید.