مقالات معلم خصوصی

6 مشکلی که معلم خصوصی با آنها مواجه می شود

استادبانک نویسنده
2497 0
28 بهمن 1401

تدریس خصوصی یک شغل پردرآمد و دوست‌داشتنی است. اما می‌تواند چالش‌برانگیز هم باشد! به خصوص وقتی که خودتان را برای مواجهه با چالش‌ها و مشکلات آماده نکرده باشید. پس قبل از شروع این کار، باید بدانید که قرار است با چه مسائلی دست‌وپنجه نرم کنید. در این مقاله با 6 نمونه از رایج‌ترین چالش‌هایی که معلم‌های خصوصی با آن روبرو هستند و نکاتی برای غلبه به آنها، آشنا می‌شوید.

1.بی‌انگیزگی

از آنجایی که کلاس خصوصی برای دانش‌آموزها، یک کلاس فوق‌ برنامه است، بسیاری از آنها را خسته و بی‌حوصله می‌کند. چرا که علاوه بر ساعاتی که در مدرسه هستند، باید چند ساعت را هم در کلاس خصوصی‌شان سر کنند. اگر بخواهیم منصفانه به این قضیه نگاه کنیم، می‌بینیم که حق دارند کمی بی‌انگیزه و بی‌انرژی باشند.

اما این وظیفه شماست که به عنوان معلم خصوصی، آنها را سر ذوق آورید. یکی از راه‌های ایجاد انگیزه در شاگردتان، این است که در مورد علایق غیردرسی‌شان صحبت کنید. اگر بفهمید که چه چیزهایی را دوست دارند، می‌توانید از آنها برای فرآیند یادگیری‌شان استفاده کنید.

به عنوان مثال اگر دانش‌آموزتان به نقاشی علاقه دارد، می‌توانید از او بخواهید مثلا یک درس علوم را در قالب شخصیت‌های یک نقاشی تصور کند. در اینجا والدین هم می‌توانند به شما کمک کنند تا علایق دانش‌آموزتان را پیدا کنید.

همۀ اشتباهاتی که یک معلم خصوصی باید از آن‌ها اجتناب کند

بی انگیزگی شاگرد خصوصی

2. استرس و اضطراب

به احتمال زیاد شاگردهای شما، دانش‌آموزانی هستند که با یادگیری یک درس در کلاس‌های مدرسه، مشکل دارند. بنابراین والدین‌شان به آنها فشار می‌آورند تا از زمان کلاس خصوصی به بهترین شکل، استفاده کنند.

این دانش‌آموزها اغلب احساس می‌کنند که شکست‌خورده هستند. استرس و اضطراب ناشی از این احساس، مانع یادگیری دانش‌آموز می‌شود. به همین دلیل به عنوان معلم خصوصی باید بتوانید ابتدا سبک یادگیری شاگردتان را به طور کامل درک کنید.

برای اینکه سبک یادگیری او را بفهمید، باید روش‌های مختلف آموزشی را آزمایش کنید. اگر با یک سبک خاص، پیشرفتی نمی‌بینید، یک سبک دیگر را امتحان کنید. بالاخره راهی پیدا می‌کنید. در همین حال هم دائم به دانش‌آموزتان آرامش خاطر دهید تا از میزان استرس او کم کنید.

3.رفتار بد

همه معلم‌ها حداقل یکبار در طول دوران کاری‌شان، با دانش‌آموزهای بد رفتار مواجه شده‌اند. جلسات اول تدریس خصوصی، معمولا فرصتی برای مشاهده رفتار دانش‌آموز و پیش‌بینی مشکلات فراهم می‌کند.

به عنوان مثال اگر دانش‌آموز شما با والدینش مشکل دارد و می‌خواهد در کلاس خصوصی لجبازی کند، باید سبک آموزشی‌تان را طوری تنظیم کنید که این رفتار او را کنترل کند. باید بتوانید انرژی منفی این دانش‌آموز را به یک جهت مثبت هدایت کنید.

به یاد داشته باشید که هر دانش‌آموز به یک رویکرد مخصوص به خودش نیاز دارد. به همین دلیل به عنوان معلم خصوصی، اول سراغ والدین بروید. آنها بهترین کسانی هستند که می‌توانند کمکتان کنند تا دانش‌آموز رفتارش را اصلاح کند. با برقراری ارتباط موثر با والدین و دانش‌آموز، جلسه‌های تدریس خصوصی‌تان موثرتر پیش می‌رود.

مدیریت کلاس خصوصی ، هر آنچه که باید بدانید

4.تنبلی

گاهی اوقات ممکن است شاگردهایی پیدا کنید که هیچ‌گونه فعالیت و تکلیفی انجام نمی‌دهند. این نوع دانش‌آموزها آمادگی و انگیزه لازم برای یادگیری و درک مفاهیم را ندارند.

در چنین شرایطی باید بفهمید که چطور می‌توانید یک قلاب ذهنی برای یادگیری در ذهن او ایجاد کنید. مثلا می‌توانید از طریق بازی‌های سرگرم‌کننده یا جایزه دادن، ذهن او را آماده یادگیری کنید. حتی اگر یک پیشرفت کوچک برای او ایجاد کنید، احساس موفقیت می‌کند.

وقتی با شاگردی سروکار دارید که نمی‌خواهد درس بخواند، بهترین کار این است که صبور باشید و هرروز نشان دهید که چقدر برای پیشرفت او اشتیاق دارید.

معمولا خیلی از معلم‌های خصوصی زبان با این چالش روبرو هستند. اگر یک معلم خصوصی زبان هستید، حتما از روش گیمیفیکیشن (بازی‌سازی) یا در نظر گرفتن پاداش استفاده کنید.

5.مشکل یادگیری آموزه‌های جدید

بعضی از دانش‌آموزها، برای فهمیدن یک آموزه جدید، به زمان بیشتری نیاز دارند. آنها دوست دارند که برای فهمیدن یک مطلب جدید زمان بیشتری اختصاص دهند.

بهترین راه برای درس دادن به چنین شاگردهایی، آموزش از طریق بازی است. بازی‌ کردن، محیطی را برای دانش‌آموز فراهم می‌کند که در آن می‌تواند به تمرین مهارت‌ها و یاد گرفتن چیزهای جدید بپردازد. در یک بازی اصولی، دانش‌آموز یک مفهوم جدید را درک می‌کند و در همان لحظه هم می‌تواند آن را تمرین کند.

مثلا اگر معلم خصوصی ریاضی هستید، حتما این سبک آموزشی را امتحان کنید. با کمک بازی، مفاهیم ریاضی را به شاگردتان منتقل کنید.

یادگیری پایین دانش‌ آموز خصوصی

6.والدین سخت‌گیر و کمال‌طلب

والدین همیشه بخشی از فرآیند یادگیری یک دانش‌آموز هستند. رویارویی با والدین سخت‌گیر، برای هر معلم خصوصی چالش‌برانگیز است.

گاهی اوقات فرزندان چنین والدینی فقط روی گرفتن نمره‌های عالی تمرکز می‌کنند. بدون آن که بخواهند مفاهیم را واقعا درک کنند. در نتیجه مسیر پیشرفت آنها با مشکل روبرو می‌شود و آسیب می‌بینند. در نهایت دچار اضطراب و افسردگی می‌شوند.

به عنوان یک معلم خصوصی، بهترین کاری که برای چنین دانش‌آموزهایی می‌توانید بکنید، این است که به آنها بفهمانید نگرفتن نمره خوب، یک شکست نیست. در واقع باید آنها را تشویق کنید که از اشتباه کردن، نترسند.

چگونه بچه ها را در کلاس خصوصی درگیر کنیم؟

استادبانک چطور می‌تواند به شما معلم‌های خصوصی کمک کند؟

استادبانک بزرگترین و قدیمی‌ترین شبکه تدریس خصوصی، در کشور است. با کمک استادبانک می‌توانید به راحتی شاگرد خصوصی پیدا کنید. همچنین برای اینکه به عنوان یک معلم خصوصی با مشکلات و چالش‌های این شغل مواجه نشوید، استادبانک یک دوره اخلاق‌ حرفه‌ای تدریس خصوصی برای شما آماده کرده است.

این دوره شامل انواع نکات آموزنده و کاربردی است که با کمک آنها می‌توانید کلاس‌های خصوصی خود را بدون مشکل و حرفه‌ای، برگزار کنید. برای ساختن پروفایل و پیوستن به جمع اساتید استادبانک به قسمت عضویت اساتید سر بزنید.

همچنین می‌توانید سوالات خود را به صورت تلفنی با کارشناسان ما در میان بگذارید. شماره 02191005343 پاسخگوی شما خواهد بود.