چگونه خود را به عنوان معلم خصوصی معرفی کنم؟
آنچه مطالعه خواهید کرد
ما همیشه معلمهایی که روشهای جالبتری برای معرفی خودشان داشتهاند را، بیشتر به خاطر میآوریم. مثلا یک معلم ادبیات داشتیم که روز اول مدرسه خودش را با یک لقب جالب معرفی کرد: SMS. در واقع اس.ام.اس مخفف اسمش بود: سید محمد ستاینده! شما هم میتوانید با به اشتراک گذاشتن جزئیات جالب در مورد خودتان یا روشهای خلاقانهای که در این مقاله راجع به آنها صحبت میکنیم، خودتان را به عنوان معلم خصوصی معرفی کنید.
چگونه تدریس خصوصی را شروع کنیم؟
قبل از هرچیز بیایید درباره اینکه چطور باید تدریس خصوصی را شروع کرد، صحبت کنیم. میدانیم که برای شروع تدریس خصوصی باید در یک زمینه درسی تسلط کافی داشته باشید. اما این کافی نیست. برای اینکه بتوانید در این شغل موفقیت کسب کنید، نیاز دارید تا مهارتهای دیگری هم یاد بگیرید.
به عنوان مثال باید به انواع روشهای تدریس خصوصی هم تسلط داشته باشید. از طرفی باید روی مهارتهای کلامی و روشهای برقراری ارتباطتان هم کار کنید.
قدم بعدی، پیدا کردن شاگرد خصوصی است. برای این کار میتوانید روی کمک استادبانک حساب کنید. استادبانک بزرگترین و قدیمیترین شبکه تدریس خصوصی ایران است. این پلتفرم شما را به عنوان معلم خصوصی، با دانشآموزهای زیادی آشنا میکند. فقط کافیست مقاله صفر تا صد ثبت نام در استادبانک را بخوانید.
نکاتی که برای معرفی کردن که باید حتما رعایت کنیم
همانطور که گفتیم، جلسه معارفه یا جلسهای که در آن باید خودتان را به دانشآموزهایتان معرفی کنید، جلسه مهمی است. چرا که آنها همیشه شما را با همین نمونه معرفی به خاطر میآورند. حتما شما هم درباره تاثیر برخورد اول شنیدهاید. پس باید چند نکته مهم را در این جلسه رعایت کنید:
- نحوه لباس پوشیدن شما به عنوان معلم مهم است. پس حتما لباس مناسب و مرتب بپوشید
- سعی کنید لحن معارفه و چهره شما، دوستانه و صمیمانه باشد.
- حتما درباره سوابق تحصیلی و کاری خودتان صحبت کنید.
- برای معرفی کردن خودتان، اعتماد به نفس کافی داشته باشید.
چگونه خودمان را به دانشآموزها معرفی کنیم؟
چه بخواهید یک پروفایل در شبکههای اجتماعی یا استادبانک برای شغلتان بسازید، چه بخواهید سرکلاس خودتان را معرفی کنید، باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. نگران نشوید، قرار نیست کار چندان سختی انجام دهید. با کمی جستجو و بررسی ایدههای مختلف، حتما به نتایج جالبی میٰرسید.
مثلا به این چند روش فکر کنید:
- با یک شعر در مورد خودتان شروع کنید
- با صحبت کردن در مورد یکی از صفتهای اخلاقیتان شروع کنید
- اگر لقب خاصی دارید، میتوانید برای معرفی کردن خودتان از آن کمک بگیرید
- یک تیشرت یا لباسی که اسم و فامیل و زمینه تدریس شما روی آن نوشته شده است، میتواند جذاب باشد
- یک کارت ویزیت خاص درست کنید
یک معرفی خلاقانه تاثیر زیادی روی مشارکت دانشآموز با کلاس شما دارد. این کار میتواند به علاقمند شدن دانشآموز به کلاس شما کمک زیادی بکند.
چند روش خلاقانه دیگر
اگر یک کلاس خصوصی حضوری دارید میتوانید به چند روش خلاقانه دیگر هم فکر کنید. مثل به راه انداختن یک بازی با موضوع شناختن شما و نحوه تدریستان.
بازیهای زیادی هستند که جذاب و سرگرمکنندهاند و از طرفی دانشآموز را حسابی درگیر میکنند. مثل این بازیها:
بازی راست یا دروغ
چند دروغ و چند حقیقت در مورد خودتان به دانشآموز بگویید. از دانشآموزتان بخواهید که حقایق را پیدا کند.
بازی این یا آن
دو ستون با نامهای «این» و «آن» بکشید. در هر دو ستون پیشنهادهایی برای درس خواندن، امتحان، خودتان یا چیزهای دیگر بنویسید. باید پیشنهادها به دو صورت مطرح شوند. مثلا در ستون «این» بنویسید: درس خواندن شب امتحان. در ستون «آن» بنویسید: درس خواندن در طول ترم. در نهایت از دانشآموز بخواهید بین این و آن انتخاب کند.
نکته: در زبان انگلیسی به این بازی This Or That هم میگویند. بنابراین اگر معلم خصوصی زبان هستید، میتوانید به این شکل بازی را انجام دهید.
بازی با تاس
روی هر یک از وجههای یک تاس بزرگ، چند پیشنهاد بنویسید. از دانشآموز بخواهید که تاس بریزد. نتیجه تاس هرچیزی که بود، درباره همان موضوع صحبت کنید.
چطور خودمان را به عنوان معلم خصوصی توصیف کنیم؟
روشهای زیادی برای توصیف کردن خودتان وجود دارد. اما نکته مهم این است که یادتان باشد از کلمات و عبارتهای مثبت استفاده کنید. مثلا این کلمهها را در توصیف خودتان به کار ببرید:
مرتبط با اعتماد به نفس | مرتبط با تمرکز | مرتبط با تدریس |
جاهطلب | خلاق | مصمم |
تحلیلگر | پرانرژی | کوشا |
پویا | مشتاق | نتیجهگرا |
کلمههای مثبت، اثر قدرتمندی در ذهن دانشآموز دارند. با این توصیفها دانشآموز میفهمد که شما در مسیر آموزش جدی و پیگیر هستید.
چند مثال برای شروع معرفی معلم در کلاس
حالا بیایید با چند مثال ساده و واقعی، روشهای معرفی کردن خودمان را تمرین کنیم. یکی از معمولترین روشها برای شروع صحبت، استفاده از عبارتهایی مثل:«صبح بخیر، عصر بخیر» است. مثلا میتوانید اینطور شروع کنید:
- صبح بخیر! فکر نمیکنم قبلا همدیگه رو دیده باشیم. من آرین احمدی هستم!
- سلام! من مریم کریمی هستم و خیلی خوشحالم که اینجام!
- سلام شایان (اسم دانشآموز خودتان). این اولین جلسه و شروع کلاس ماست. من معلم خصوصی ریاضی (نام درس خودتان) هستم و امیدوارم جلسههای خوبی با هم داشته باشیم.
پس میتوانید با چند جمله ساده اما صمیمانه شروع کنید. مهم این است که بتوانید تاثیر مثبتی روی دانشآموزتان بگذارید.
در آخر
به یاد داشته باشید که لبخند داشتن، یکی از بهترین روشهای معرفی کردن خودمان است. از طرفی هرچقدر خلاقیت بیشتری در معرفی خودتان داشته باشید، احساس دانشآموزها نسبت به شما و درستان بهتر میشود. برای ساختن پروفایل در استادبانک و معرفی خودتان هم میتوانید به قسمت عضویت اساتید بروید. میتوانید با مشاهده پروفایل سایر اساتید، از نحوه معرفی آنها، ایده بگیرید.
همچنین میتوانید تمام سوالات خود را از کارشناسان ما بپرسید. با شماره 02191005343 تماس بگیرید. کارشناسان ما از 9 صبح تا 11 شب پاسخگوی شما خواهند بود.
نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید: