چطور به عنوان معلم خصوصی، اعتماد به نفس خوبی داشته باشم؟
آنچه مطالعه خواهید کرد
میدانید که دانشآموزهای امروزی بسیار باهوش و زرنگ هستند. متاسفانه آنها خیلی زود، اعتماد به نفس نداشتن معلمشان را تشخیص میدهند. بنابراین تقویت اعتماد به نفس باعث میشود که هم تاثیرگذارتر باشید و هم کلاستان را بهتر اداره کنید.
همه ما گاهی به تقویت اعتماد به نفس نیاز داریم. پس چه یک معلم خصوصی تازهکار باشید و چه کسی که سالهاست در این زمینه فعالیت میکند، باید روی اعتماد به نفستان کار کنید. یادتان باشد که شما، مسئول رشد و پرورش اعتماد به نفس خود هستید. شش نکتهای که در این مقاله میگوییم را امتحان کنید تا معلم با اعتماد به نفستری شوید.
اول: همیشه آمادگی داشته باشید
سعی کنید برای خودتان ترسیم کنید که در یک کلاس درس، ممکن است با چه چالشهایی مواجه شوید. اگر از قبل، چالشها و مشکلات احتمالی را پیشبینی کنید، موقع مواجه شدن با آنها، وحشتزده نمیشوید. همین موضوع باعث بالا رفتن اعتماد به نفستان میشود. به این کار آمادهسازی میگویند.
برای اینکه آمادهسازی موثری داشته باشید، پیشنهاد میکنیم برای خودتان یک لیست درست کنید. میتوانید اسم آن را لیست «ارزیابی ریسک» بگذارید. در این لیست، همه موقعیتها و چالشهایی که باید برای آنها آماده شوید را بنویسید. در ستون مقابل هرکدام از این چالشها، راهکارهای احتمالی مقابله با آنها را هم بنویسید. برای پیدا کردن راهکار میتوانید با دیگران هم مشورت کنید.
مثلا اگر معلم خصوصی ریاضی هستید، میتوانید موقعیتهای مربوط به حل کردن مسائل، تمرینهای درسی، تکالیف و امتحانها را در لیست چالشها بنویسید. حالا برای هر کدام از این موقعیتها یک راهکار پیدا کنید.
دوم: نکات مربوط به زبان بدن را رعایت کنید
زبان بدن خیلی چیزها را درباره ما توضیح میدهد! حتی روی اینکه دیگران چطور ما را بشناسند و خودمان چطور خودمان را بشناسیم هم، تاثیر میگذارد. روانشناسان اجتماعی میگویند، ژست قدرت گرفتن یا همان با اعتماد به نفس نشستن یا راه رفتن، باعث تقویت حس اعتماد به نفس در ما میشود.
افرادی که میترسند یا از خودشان مطمئن نیستند، تمایل به خمیده شدن دارند. در مقابل، چهارشانه و کشیده راه رفتن، باعث تلقین شدن احساس اعتماد به نفس، در شما میشود.
سوم: کلاس شما، قوانین شما!
گاهی اوقات دانشآموز دیر به کلاس میرسد، حواسش پرت است و به درس گوش نمیدهد یا با شیطنت کردن، نظم کلاس را به هم میزند. در چنین شرایطی، احتمالا شما عصبانی میشوید. ممکن است کنترل خود را از دست بدهید و فریاد بزنید. یا حتی دانشآموزها را تهدید کنید. این کار اصلا باعث تشویق شدن آنها به گوش دادن نمیشود! علاوه بر اینکه نشاندهنده ضعف و اعتماد بنفس پایین شماست.
به جای این کار سعی کنید آرام بایستید (با وجود احساس عصبانیت و اضطرابی که دارید) و منتظر بمانید. در نهایت کلاس ساکت میشود و به نظم خودش برمیگردد. اجازه دهید قوانین شما بدون اعمال خشونت، در کلاس جاری شوند.
چهارم: از انتقاد نترسید، از آن استفاده کنید
اگر دانشآموزتان نظرات منفی و منتقدانه به شما میدهد، از آن به عنوان ابزاری برای تغییر استفاده کنید. معمولا انتقاد دیگران، باعث غمگین و مضطرب شدن ما میشود. گاهی هم باعث میشود در برابر انتقادات، جبههگیری کنیم. اما انتقاد کردن، یک روی دیگر هم دارد: باعث بهبود عملکرد شما میشود. در نهایت یک انتقاد باعث میشود شما عملکردتان را تصحیح کنید. همین موضوع رفتهرفته کمکتان میکند که اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنید.
پنجم: از غرغروها فاصله بگیرید
آیا همکارهای شما از همه چیز ناله و شکایت میکنند؟ غر زدن و شکایت کردن، در نهایت باعث القای افکار منفی و تضعیف روحیه میشود. اما تمرکز بر افکار مثبت و واقعبین بودن نسبت به اتفاقات، کمکتان میکند که روحیه خوبی داشته باشید. همین موضوع هم عاملی برای افزایش اعتماد به نفس است. پس همکارها و دوستانی پیدا کنید که نسبت به شغلشان روحیه مثبت داشته باشند.
ششم: نقاط قوتتان را پیدا کنید
آخرین و مهمترین نکته برای تقویت اعتماد بنفس، این است که نقاط قوت خود را پیدا کنید. کمی زمان بگذارید و فکر کنید. مطمئنا با یادآوری خاطرات موفقیتآمیز خود، میتوانید نقاط قوت را بیرون بکشید.
یک روش دیگر هم برای پیدا کردن نقاط قوت این است که از نحوه تدریس خود، فیلم بگیرید. این کار احتمالا کمی برایتان سخت است اما غلبه به افکار منفی از خودتان، میتواند نقاط قوت شما را تقویت کند. سعی کنید بفهمید که در چه قسمتهایی توانایی بیشتری دارید. این قسمتها را برجستهتر کنید. همین موضوع در نهایت منجر به تقویت اعتماد به نفس شما میشود.
مثلا اگر معلم خصوصی زبان هستید، بفهمید که در کدام بخشها تسلط بیشتری دارید. مثلا Speaking یا Writing. میتوانید روی این مهارتها بیشتر مانور دهید تا اعتماد به نفستان تقویت شود.
در آخر
تقویت اعتماد به نفس از جمله مهارت هایی است که یک معلم باید داشته باشد. بنابراین حتما هرچند وقت یکبار برای این موضوع زمان بگذارید. یادتان باشد اعتماد بنفس مثل یک ماهیچه است. هرچقدر که بیشتر روی آن کار کنید، قویتر میشود. قرار گرفتن در چالشهای کلاس درس، نباید شما را زود ناامید و خسته کند. استادبانک هم در این مسیر همراه شماست. با کمک استادبانک میتوانید با دانشآموزهای زیادی آشنا شوید. هر چقدر که تجربه شما در تدریس خصوصی بالاتر باشد، اعتماد به نفستان هم بیشتر میشود. استادبانک یکی از قدیمیترین و بهترین شبکههای تدریس خصوصی در کشور است. میتوانید همین امروز به جمع اساتید ما ملحق شوید. کافیست به قسمت عضویت اساتید سر بزنید.
همچنین میتوانید تمام سوالات خود را از کارشناسان ما بپرسید. با شماره 02191005343 تماس بگیرید. کارشناسان ما از ساعت 9 صبح تا 11 شب پاسخگوی شما خواهند بود.
نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید: