مقالات معلم خصوصی

چگونه یک معلم خصوصی خوب باشیم + ویژگی‌های یک معلم خوب

استادبانک نویسنده
3738 0
10 خرداد 1401
چگونه یک معلم خصوصی خوب باشیم

چگونه یک معلم خصوصی خوب باشیم؟ خیلی از معلمان مدارس برای کسب درآمد بیشتر و نمایش توانایی‌های خود، در کنار تدریس در مدارس عمومی و گروهی، به سراغ تدریس خصوصی می‌روند. اما کسب درآمد تدریس خصوصی بالا در کنار موفقیت در کلاس‌های گروهی مدارس، نیاز به رشد مهارت‌های فردی و ارتقاء مهارت‌های تدریس دارد. از طرفی شغل معلمی همواره با چالش و مشکلات فراوانی روبه رو بوده است. برای مثال برقراری ارتباط با برخی از دانش‌آموزان به اصطلاح بدقلق و اذیت‌کن، نحوه برخورد معلم با دانش‌آموزان دبیرستان با روحیات متفاوت، یا ارتباط سخت با دانش‌آموزان ابتدایی به دلیل ناسازگاری‌شان به کلاس، سایر دانش‌آموزان و معلم و غیره باعث شده که شغل معلمی به شغلی پرچالش تبدیل شوذ.

بنابراین در این محتوا از مقالات آموزشی مجله استادبانک برآن شدیم که با پرداختن به موضوعاتی نظیر چگونه یک معلم خوب باشیم؟ چگونه یک تدریس خوب داشته باشیم؟ چگونه یک کلاس خوب داشته باشیم؟ یا بهترین ویژگی‌های یک معلم خوب کدام است؟ حتی چگونه یک معلم خصوصی خوب باشیم؟ به موضوعات و نکات بسیار مهم و ارزشمندی در این زمینه‌ اشاره کنیم. پس این محتوا را از دست نداده و آن را تا انتها مطالعه کنید.

چگونه معلم خوبی باشیم؟

برای اینکه معلمی الهام‌بخش و موثر باشید، نیازی به داشتن تیپ شخصیتی خاصی ندارید. بااین‌حال اگر هدف شما این است که معلمی جذاب‌تر و موفق‌تر باشید، برخی از ویژگی‌هایی مفید وجود دارد که باید روی آن‌ها کار کنید.

یکی از این ویژگی‌ها سازگاری است. انعطاف‌پذیر بودن به شما اجازه می‌دهد بین نظریه‌های مختلف یادگیری و شیوه‌های تدریس انتخاب کنید، اما توجه داشته باشید که سازگاری فقط در شیوه‌های تدریس نباید باشد. شما باید در برخورد با دانش‌آموزان مختلف نیز از خود سازگاری نشان دهید. معلم خوب کسی است که بتوانید که به هر فردی با هر شرایطی آموزش دهد.

همدلی نیز از دیگر تواناهای معلم خوب به‌شمار می‌رود. همدلی توانایی درک احساسات یا تجربه‌های شخص دیگر است، اما به زبان ساده، برای داشتن همدلی معلم باید خود را به جای شخص دیگری قرار دهد. به عنوان معلم تمرین همدلی با دانش‌آموزان بسیار ضروری است. برای مثال تلاش برای درک و رسیدگی به موضوعی که باعث می‌شود دانش‌آموز از همسالان خود عقب بماند یا عملکرد ضعیف‌تری نسبت به گذشته داشته باشد، یکی از نمونه‌های همدلی است.

همچنین معلم خوب باید صبر بالایی داشته باشد. صبر و شکیبایی به معنای تحمل واکنش‌ها و رفتارهای دانش‌آموزان در مواجهه با چالش‌ها و مشکلات است. معلمان با صبر بیشتر این توانایی را دارند که در طول مسیر یادگیری دانش‌آموزانشان به آن‌ها کمک کنند. صبر و شکیبایی معلمان نقش مهمی در ایجاد محیط آموزشی مطلوب و پشتیبانی از رشد و توسعه دانش‌آموزان دارد. این سه ویژگی را می‌توان به‌عنوان اساسی‌ترین ویژگی‌های معلم خوب نام برد.

چگونه می‌توانیم کلاس بهتری برای یادگیری دانش‌آموزان فراهم کنیم؟

ساختن کلاسی بهتر و محیطی که برای یادگیری دانش‌آموزان مناسب باشد، هدف مهمی برای معلمان است. در ادامه به چند راهکار برای بهبود کلاس و فراهم کردن محیط آموزشی مناسب خواهیم پرداخت.

با دانش‌آموزان خود ارتباط برقرار کنید

برقراری رابطه مثبت و ارتباط نزدیک با دانش‌آموزان از اهمیت بالایی برخوردار است. به دانش‌آموزان فرصت دهید تا به اندازه کافی سوال بپرسند و در فعالیت‌ها و تصمیم‌گیری‌های کلاس مشارکت کنند. همچنین ارزش‌گذاری و تشویق به تلاش و پیشرفت دانش‌آموزان نقش مهمی در ایجاد محیط مثبت برای یادگیری دارد.

با روش‌های تدریس مختلف به آموزش دانش‌آموزان بپردازید

استفاده از تنوع روش‌های آموزشی می‌تواند به دانش‌آموزان کمک کند تا بهترین شیوه یادگیری خود را شناسایی کنند. معلمان می‌توانند از ترکیبی از سخنرانی، گفتگو، کار گروهی، تمرینات عملی و فعالیت‌های تعاملی استفاده کنند. این تنوع باعث جذابیت بیشتر کلاس و تحریک اشتیاق دانش‌آموزان می‌شود.

به نیازهای فردی دانش‌آموزان توجه کنید

هر دانش‌آموز دارای نیازها، استعدادها و سبک‌های یادگیری منحصربه‌فردی است. بنابراین مهم است که معلمان به نیازهای فردی هر دانش‌آموز توجه داشته باشند و روش‌های آموزشی را به طور مشخص برای هر شخص سازماندهی کنند. این امر می‌تواند شامل ارائه فعالیت‌های انعطاف‌پذیر و ارائه بازخورد مناسب به دانش‌آموزان باشد.

استفاده از فناوری‌های مدرن در کلاس آموزشی

فناوری می‌تواند به عنوان ابزاری قدرتمند برای تحریک یادگیری در کلاس مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از رسانه‌های دیجیتال، نرم‌افزارهای آموزشی، ویدئوها، نمودارها و ابزارهای تعاملی دیجیتالی می‌تواند به دانش‌آموزان کمک کند تا اطلاعات را به صورت جذاب‌تری دریافت کرده و مشارکت فعال‌تری در فرایند یادگیری داشته باشند.

چالش‌های شغل معلمی؛ فراز و نشیب‌ کاری یک معلم خصوصی خوب

تدریس نیز مانند هر کار دیگری فراز و نشیب‌های مخصوص خودش را دارد. معلم خوب کسی است که بتواند با این مشکلات کنار بیاید و از آن‌ها به نفع خودش استفاده کند. شما برای شروع تدریس خصوصی باید آمادگی مواجهه با مشکلات و چالش‌های شغل معلمی را داشته باشید. در ادامه مشکلات رایج مدرسان در هنگام تدریس را بازگو می‌کنیم تا با آن‌ها بیشتر آشنا شوید.

۱. سطح هوشی مختلف دانش‌آموزان در کلاس درس

یکی از مهم‌ترین چالش‌های مدرسان این است که هر دانش‌آموز یا دانشجو سطح هوشی متفاوتی دارد. در این شرایط معلم باید با هر شاگرد به‌طور متفاوتی برخورد کرده و نحوه آموزش را متناسب با شاگردش تغییر دهد.

اکثر معلمان برای حل این مشکل با دانش ­آموز صحبت کرده و برای او برنامه‌ریزی می‌کنند. گاهاً در شرایط خیلی خاص ممکن است مجبور شوید به ‌عنوان یک معلم خصوصی خوب با والدین دانش‌آموز صحبت کنید.

بیشتر بخوانید: ۱۰ مورد از مهارت های معلمی که هر معلم خصوصی به آن نیاز دارد

۲. تسلط کامل به موضوع تدریس

هنگام تدریس، معلم باید کاملاً به موضوع واقف باشد تا بتواند با بیان کامل و درست موضوع، شاگرد را متوجه درس کند. گاهی اوقات شاگرد ممکن است به هر دلیلی (گوش نکردن به درس و غیره) متوجه موضوع نشود و نتواند سوال خود را به‌ خوبی بیان کند. در این شرایط نیز یک معلم خصوصی خوب باید با درک درست سوال شاگرد به او پاسخ مناسبی دهد.

۳. پذیرش اینکه همه شاگردان مشتاق یادگیری نیستند!

شما به‌ عنوان یک معلم باید بپذیرید که همه شاگردان مشتاق یادگیری نیستند. زمانی که یک استاد در حال تدریس است، گاهاً پیش می‌آید که بعضی از دانش­‌آموزان یا دانشجویان در حال بازیگوشی بوده و توجهی به درس ندارد. برخورد قاطع با این دسته از افراد خوب است، اما باید به این موضوع توجه داشته باشید که نمی‌توان با خشونت موضوع را به شاگردان تفهیم کرد.

چگونه یک معلم خصوصی خوب باشیم؟

۴. تدریس در مکان غیردرسی

چگونه یک معلم خوب باشیم؟ برای انجام هر کاری باید بستر مناسبی وجود داشته باشد. اما گاهی اوقات به هر دلیلی نمی‌توان این بستر را به‌خوبی فراهم نمود. زمانی که دانش‌آموز از مدرسه یا محل تحصیل دور باشد، نمی‌تواند به خوبی درس را متوجه شود. شما به عنوان یک معلم خصوصی خوب باید با استفاده از ابزارها و امکانات موجود فضای مدرسه را برای دانش‌آموز تداعی کنید و هم تدریس خصوصی حضوری در منزل و هم تدریس خصوصی آنلاین داشته باشید.

همچنین بخوانید: شرایط و مدارک تدریس خصوصی

ویژگی‌های یک معلم خوب چیست؟ یک معلم خوب کیست؟

برای بهترین بودن در شغل معلمی باید ابتدا به سراغ مرور کارنامه معلمان موفق رفت و بهترین خصوصیات خوب آن‌ها را شکار کرد. یک معلم تدریس خصوصی خوب چه در زمانی که در کلاس‌های گروهی شرکت می‌کند و چه به صورت خصوصی کلاس برگزار کرده، باید این ویژگی‌های مثبت را در خود پرورش دهد:

در پاسخ به سوال چگونه معلم خوبی باشیم؟ باید گفت که اکثر معلمان باسابقه و حرفه‌ای در بحث مهارت‌های تدریس بسیار کارآمد هستند. مهارت‌های تدریس شامل مهارت‌های زیر است:

۱. توجه به مهارت‌های تدریس

در بخش مهارت‌های تدریس، یک معلم باید به چند ویژگی‌ بسیار مهم که شامل مهارت‌های فردی او می‌شود، توجه کند. توانایی برقراری ارتباط با دانش‌آموزان، تسلط بالا بر موضوعات درسی و نحوه انتقال آن‌ها، تدوین برنامه‌های دقیق برای پیشبرد کلاس و استفاده از روش‌های تدریس نوین در کلاس گروهی و کلاس تدریس خصوصی خود، از مهم‌ترین ویژگی‌های یک معلم خوب ابتدایی، دبیرستان و سایر مقاطع تحصیلی است. در ادامه بیشتر راجع به هر کدام توضیح خواهیم داد:

  •  نحوه ارتباط با دانش‌آموزان 

چگونه یک معلم خصوصی خوب باشیم؟ اولین خصوصیت یک معلم خوب، نحوه برقراری ارتباط موثر با شاگردان مختلف است. معمولاً نحوه برخورد این معلمان با انواع دانش‌آموزان با رفتارهای متفاوت، صبورانه، مهربان همراه با شوخ طبعی و طنز کلامی است. به طور معمول معلم خصوصی خوب و حرفه‌ای، چند دقیقه اول کلاس را برای صحبت با شاگرد، توجه به شخصیت شاگرد که فردی درون گرا بوده یا برون‌گرا و سوال و جواب برای آشنایی بیشتر می‌گذارد. در حین تدریس و آموزش در اولین جلسه نیز بیشتر به واکنش‌های رفتاری و پاسخ‌های دانش‌آموز دقت کرده تا شناختی نسبی نسبت به واکنش‌های رفتاری شاگرد خود به دست آورده و براساس آن، نوع تعامل با شاگرد و برنامه‌ریزی برای آموزش در جلسات بعدی را مشخص کند.

  •  داشتن تدریس حرفه‌ای و با تسلط

معلم خوب کیست؟ بهترین جواب به این سوال در این بخش نهفته است. بهترین معلم خوب، فردی است که بتواند به شکل ساده و روان تدریس کند. یک معلم حرفه‌ای توانایی بالایی در ساده کردن موضوعات پیچیده درسی داشته و به همان سادگی این موضوعات را به دانش‌آموز منتقل می‌کند. فرقی نکرده که معلم یک کلاس گروهی بوده یا معلم خصوصی، اولین ویژگی‌ای که شما را در نظر دانش‌‌آموز حرفه‌ای نشان می‌دهد، توانایی بالای‌تان در مباحث درسی و توضیح آن به زبانی روان و شفاف در کلاس است.

  • تدوین اهداف و برنامه‌های دقیق برای پیشبرد کلاس

چگونه معلم خصوصی خوبی باشیم؟ همه اساتید حرفه‌ای در تدریس، باتوجه به نیاز و هدف شاگردان خود، ضعف‌ها و مشکلات درسی‌شان و همچنین باتوجه به بحث زمان کلاس‌ها و مدیریت کلاسی، یک برنامه درسی هدفمند متشکل از ساعات تدریس، تقسیم‌بندی دروس مورد نیاز برای تدریس، ساعات تمرین با شاگردان و غیره آماده می‌کند. در واقع او می‌داند که در هر جلسه از تدریس روی چه مباحثی وقت گذاشته، چه تمریناتی را با دانش‌آموز حل کرده و قرار است چه نیازهای درسی شاگردش را در آن جلسه برطرف کند.

  •  استفاده از روش‌های تدریس متنوع و نوین

روش تدریس معلم خوب متناسب با میانگین هوش متوسط کلاس است. روش تدریس خصوصی معلم حرفه‌ای متناسب با سطح هوشی شاگردش می‌باشد. یعنی براساس نیاز دانش‌آموز، مشکلات درسی‌اش و همچنین براساس میزان درک و فهم او نسبت به مباحث، بهترین روش تدریس را انتخاب می‌کند.

چگونه یک معلم خصوصی خوب باشیم؟

۲.روحیه بخشی و انگیزه‌بخشی برای دانش‌آموزان

مورد دوم در بحث نحوه برخورد با‌ دانش‌آموز بی علاقه به درس بسیار تاثیر‌گذار است. دانش‌‌آموزانی که نسبت به درس‌های خود بی علاقه بوده، ذهنیت منفی نسبت به این درس‌‌ها داشته و اغلب فکر می‌کنند که اعتماد به نفس کافی برای یادگیری و درک این دروس ندارند. قطعاً خود شما هم بارها شاهد بوده‌اید که دانش‌آموزان ضعیف علاوه بر نداشتن علاقه نسبت به دروس خود، اعتماد به نفس پایینی هم نسبت به توانایی‌های خود دارند.

بنابراین از اهداف یک معلم خوب و باتجربه در کلاس، این است که با تدریس و آموزش خود در ابتدا، سعی در فهم موضوع درسی برای شاگرد خود کرده و سپس با تمرین فراوان او را در یادگیری کامل درس یاری کند. در هر کدام از مراحل یادگیری نیز با تشویق، پاداش دادن و بازخورد‌های مثبت، ذهنیت دانش‌آموز نسبت به اینکه من یاد نمی‌گیرم را تغییر دهد. اعتماد به نفس شاگردش را بالا برده و کم کم او را به درس خواندن علاقه‌مند کند.

بیشتر بخوانید: روش‌های ایجاد انگیزه در دانش‌آموز در کلاس‌های خصوصی

ویژگی‌های یک معلم خوب از نظر دانش‌آموزان

اگر بخواهیم مثال‌های واقعی از ویژگی‌های یک معلم خوب بگوییم، بهترین این مثال‌ها، نظرات شاگردان و دانش‌آموزان راجع به بهترین معلم خصوصی آن‌ها بوده است. در ادامه به برخی از این نظرات (برگرفته از سایت تدریس خصوصی استادبانک) که می‌تواند الگوی مناسبی برای پرورش مهارت‌های تدریس معلمان باشد، اشاره می‌کنیم:

نظر خانم ماجده مرعشی راجع به تدریس خصوصی ریاضی استاد مریم مجدی از اساتید برتر استادبانک:

دخترم در مدرسه کانادایی در کشور ترکیه تحصیل می‌کند که بسیار در ریاضی افت کرده بود. استادی می‌خواستم که مباحث مهم ریاضی بین‌المللی را به انگلیسی به ویانا درس دهد تا دخترم با جبران افت تحصیلی و پیشرفت، آماده ورود به مدارس کانادا شود. خانم مجدی بعد از آموزش سرفصل‌ها، کاربرگ‌های مرتبط با هر درس را برای ویانا می‌فرستد. با تکرار و تمرین مرتب و تصحیح و بازخورد، ویانا در حال پیشرفت است و بسیاری از ابهاماتش در ریاضی در حال برطرف شدن می‌باشد. ویانا به درس ریاضی علاقه‌مند شده و سر کلاس کاملاً گوش می‌دهد و سوالاتش را می‌پرسد. دخترم برای پیشرفت بیشتر در ریاضی، پیگیرتر شده و تمریناتش را مرتب انجام می‌دهد.

طبق نظرمادر دانش‌آموز، ایشان به دنبال معلمی برای رفع اشکالات ریاضی دخترشان و همچنین آماده کردن او برای ورود به مدرسه با سطح بالاتر بوده‌اند. استاد مجدی به عنوان یک استاد حرفه‌ای در ریاضی ابتدایی، در بخش مهارت‌های تدریس یعنی تسلط بر دروس، نحوه ارتباط با دانش‌آموز مقطع ابتدایی و به روز بودن روش تدریس خود برای ورود شاگرد خود به مدرسه کانادایی، قوی بوده و توانسته رضایت شاگرد خود را جلب کند.

با کلیک روی لینک رو به رو می‌توانید وارد صفحه استاد مریم مجدی از اساتید تدریس خصوصی ریاضی شوید.

نظر آقای اردلان جعفری راجع به تدریس خصوصی فیزیک استاد مجتبی نریموسی از اساتید برتر استادبانک:

آقای نری‌موسی از همون جلسه اول با تدریس و آموزش خود، روی پسرم تاثیر بسیاری داشته‌اند. هم در حل مسائل هم نمرات، ایشون فقط کارایی و پیشرفت دانش‌آموز برای‌شان مهم بوده و بعد از هر جلسه بلافاصله به والدین گزارش می‌دهند.

طبق نظرات والدین این دانش‌آموز می‌توان متوجه شد که یک استاد حر‌فه‌ای در تدریس نظیر آقای نریموسی، با هدف کارآیی و پیشرفت درسی دانش‌آموز جلسات را پیش برده و با نحوه ارتباط صحیح و همچنین تسلط بالای تدریس خود، توانسته از همان جلسه اول تاثیر خود را بر دانش‌آموز بگذارد.

برای مشاهده پروفایل استاد تدریس خصوصی فیزیک و ریاضی استادبانک، جناب آقای مجتبی نریموسی روی لینک کلیک کنید.

چگونه یک معلم خوب باشیم؟

برای کسب درآمد تدریس خصوصی و همچنین موفقیت در کلاس‌های گروهی مدرسه، باید یک سری استاندارد و ویژگی‌های یک معلم خوب را داشته باشید. در ابتدا بهتر است با توجه به توضیحات بالا،‌ سری به سایت‌های معتبر تدریس خصوصی نظیر استادبانک زده و در بخش پروفایل اساتید، روزمه تحصیلی، سوابق تدریس، افتخارات آموزشی و بخش نظرسنجی را مشاهده کنید تا بتوانید آن‌ها را الگویی برای رشد و ارتقاء مهارت‌های تدریس خود قرار دهید.

اما به صورت دقیق‌تر معیارهای زیر می‌تواند شما را در بحث موفقیت تحصیلی و تبدیل شدن به یک معلم حرفه‌ای کمک نماید. این موارد زیر از مهم‌ترین آن‌ها است:

۱. رشد و ارتقاء مهارت‌های فردی

در بخش رشد و ارتقاء مهارت‌های فردی یک معلم باید بتواند، در مرحله اول توانایی برقراری ارتباط و جذب شاگرد را در درون خود پرورش دهد. برای مثال باید بتواند در جلسه اول با دانش‌آموز خود صحبت کرده و باتوجه به روحیات شاگرد و شخصیت درونگرایی یا برونگرایی او، کلاس را پیش ببرد. برخی از دانش‌آموزان تمایل چندانی به حرف زدن ندارند و اگر کلاس نیز به صورت جدی و در یک فضای خشک برگزار شود، موجب بی‌علاقگی شاگرد به ادامه کلاس‌ها‌ خواهد شد.

بنابراین در اینجا نقش یک معلم و رفتارهای او،‌ نحوه بیان توضیحات و جملاتی که استفاده می‌کند، همچنین شخصیت معلم تاثیر بسزایی در جذب شاگرد می‌گذارد. در بخش مهارت‌های فردی تسلط بر موضوعات درسی، بروز نگه داشتن اطلاعات خود و شیوا بودن بیان معلم در زمان تدریس بسیار مهم است.

از مهم‌ترین کتاب‌هایی که می‌توان در بحث مهارت‌های تدریس از آن استفاده کرد و بهره بود، کتاب‌های زیر است:

۱. The First Days of School: How to Be an Effective Teacher” اثر هری وندا:

این کتاب به شما نکات مهم در مورد مدیریت کلاس، برنامه‌ریزی تدریس و ایجاد یک محیط یادگیری مثبت را آموزش می‌دهد.

۲. Teach Like a Champion 2.0: 62 Techniques That Put Students on the Path to College” اثر داگلس لموف:

این کتاب شما را با ۶۲ تکنیک موثر برای تدریس کلاسیک و مدرن، مدیریت کلاس و ایجاد همکاری با دانش‌آموزان آشنا می‌کند.

۳. Mindset: The New Psychology of Success” اثر کارول دوئک:

این کتاب به معلمان کمک می‌کند تا نگرش‌های خود را درباره یادگیری، توانمندی‌ها و توانایی‌های دانش‌آموزان بهبود دهند و روش‌های مثبتی برای تشویق دانش‌آموزان به ارتقاء خود داشته باشند.

۴. The Art of Coaching: Effective Strategies for School Transformation” اثر Elena Aguilar:

این کتاب به معلمان و مربیان کمک می‌کند تا مهارت‌های مربی‌گری و راه‌های بهبود مهارت‌های آموزشی خود را یاد بگیرند.

چگونه یک معلم خصوصی خوب باشیم

۲. تمرکز روی بحث مدیریت کلاس و مدیریت زمان

در پاسخ به سوال چگونه یک تدریس خوب داشته باشیم؟ باید بگوییم یکی از مهارت‌های خوب معلمی بحث مدیریت کلاس است. در بحث مدیریت کلاس، یک معلم خصوصی خوب باید بتواند، موارد زیر را رعایت کند:

  • برنامه‌ریزی منظم برای پیشبرد کلاس خصوصی 

یک برنامه ریزی دقیق از نحوه تدریس خود، دروسی که باید آموزش دهید و همچنین ساعات تمرین داشته باشید. برنامه‌ریزی شما باید بگونه‌ای باشد که تمام موضوعات درسی را در تایم کلاس به طور کامل پوشش دهید و از این مطمئن شوید که دانش‌آموز تمام توضیحات شما را یاد گرفته است.

  • شناخت دقیق نیازهای دانش‌آموز

هر دانش‌آموزی نیازهای متفاوت و منحصر به فرد خود را دارد. باید بگونه‌ای متفاوت و مناسب با هر دانش‌آموز و نیازهای شخصی او، تدریس را شروع کنید. این مورد باید در کلاس‌های خصوصی رعایت شود.

  • استفاده از روش تدریس تعاملی 

بهترین روش تدریس باید متناسب با نیازهای درسی هر دانش‌آموز باشد. اما به صورت کلی، بهترین روش تدریس، روش تدریس تعاملی در کلاس است. یعنی معلم به تنهایی کلاس را پیش نبرد و در بحث مدیریت کلاس این فرصت را از روش‌های مختلف به دانش‌آموزش داده تا در کلاس و جریان یادگیری فعال باشد.

  • مدیریت زمان در کلاس

یکی از مهم‌ترین بحث‌های مدیریت کلاس، بحث مدیریت زمان و اختصاص آن به بخش‌های مختلف است. بخشی از زمان شما برای تدریس و آموزش مبحث مورد نظر در آن جلسه می‌رود. بخشی دیگر برای تمرین و فعالیت خود دانش‌آموز و بخش آخر برای ارزیابی و میزان پیشرفت او در آن جلسه. بنابراین بهتر است مدیریت زمان را کنترل کرده و مطمئن شوید که به اندازه کافی برای هر بخش زمان بهینه‌ای اختصاص داده‌اید.

  • روحیه بخشی به دانش‌آموز و ایجاد یک محیط حمایتی 

در کلاس درس، یک فضای مشارکتی ایجاد کنید. در حین تدریس از دانش‌آموز سوالات خود را پرسیده و او را در پاسخ به سوالات، یاری کنید. در هر مرحله از یادگیری و آموزش،‌ میزان پیشرفت شاگرد را سنجیده و او را تشویق نمایید. با دادن انگیزه، پاداش و بازخورد مناسب، روحیه یادگیری را در دانش‌آموز بالا ببرید.

  • ارزیابی پیشرفت درسی دانش‌آموز 

در بحث مدیریت کلاس برای هر معلم واجب است که بداند دقیقاً به چه اندازه دانش‌آموزش پیشرفت داشته است. با  مشخص کردن هدف‌‌های قابل اندازه‌گیری و در دسترس می‌تواند بعد از رسیدن به آن، میزان پیشرفت دانش‌‌آموز خود را بسنجد.

بیشتر بخوانید: مدارک لازم برای تدریس خصوصی

۳. استفاده از روش‌های نوین تدریس

روش‌های تدریس فراوانی وجود داشته که می‌توان با کمک آن‌، یک کلاس گروهی یا کلاس تدریس خصوصی را به صورت موفقیت‌آمیز برگزار کرد. از مهم‌تری روش‌های تدریس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • روش مبتنی بر منابع و کتاب‌های درسی 

این روش تدریس معلم محور بوده و محتوای کلاسی آن، مبتنی بر کتاب‌های درسی، منابع کمک آموزشی و تمرین و تکرار از روی آن‌ها است. این روش قدیمی‌ترین و معمول‌ترین روش تدریسی است که خیلی از معلمان در کلاس درس از آن استفاده می‌کنند.

  • روش‌ تدریس تعاملی 

روش تدریس تعاملی یک روش مرتبط با تعامل معلم و دانش‌ آموزان بایکدیگر است. این روش موثر بر اساس مشارکت معلم با دانش‌آموزان است. روشی که معلم تنها متکلم نبوده و با ایجاد تعامل بین خود و شاگردش، آموزش را پیش می‌برد.

  • روش تدریس نوین یا تکنولوژیک

روش تدریس نوین یا تکنولوژیک یکی از روش‌هایی است که معلم با استفاده از فناوری‌های آموزشی موجود و استفاده از رسانه‌های دیجیتال یا بسترهای تدریس آنلاین سعی در آموزش و تدریس دارد.

بیشتر بخوانید: تعریف تدریس اثربحش، مزایا و روش‌های تدریس

راه‌های افزایش درآمد تدریس خصوصی

۱. جذب شاگردان متعدد

در مرحله اول باید بتوانید شاگردهای زیادی جمع کنید. البته اینکه صرفاً به دنبال تعداد زیادی شاگرد باشید کافی نیست؛ باید به ‌اندازه کافی در انتخاب شاگردهای‌تان وسواس داشته باشید. اما به ‌طور کلی هر چقدر تعداد شاگردها بیشتر شود، طبیعتاً مبلغ دریافتی شما نیز بالاتر می‌رود. حل این مشکل از طریق تماس با موسسات آموزشی، چاپ تراکت یا ثبت‌نام در وب‌سایت استادبانک مقدور است.

۲. تدریس باکیفیت

در مرحله بعدی باید بتوانید به‌خوبی تدریس کنید. دروسی را برای تدریس انتخاب کرده که به آن‌ها تسلط کافی دارید. اگر نتوانید مبحثی را درست تدریس کنید، تمام زحمات شما به باد می‌رود و در ادامه کار به مشکل خواهید خورد. اما اگر بتوانید کیفیت تدریس را بالا ببرید، درآمد شما نیز بیشتر می‌شود. در واقع شما باید قوانین تدریس خصوصی را بدانید.

۳. حفظ شاگردان

مورد بعدی چالش حفظ شاگردان است. البته اگر کیفیت تدریس شما بالا باشد، بعید است که شاگرد خود را از دست بدهید. معمولاً اولین جلسه‌ای که تدریس می‌کنید گواهی بر کیفیت شما است و در صورت نارضایتی شاگردان شما، آن کلاس را از دست خواهید داد. همینطور مقاله‌ی تبلیغات برای تدریس خصوصی به شما کمک خواهد کرد.

یک معلم خصوصی خوب این نکات را فراموش نمی‌کند:

۱. وقت کلاس را بیهوده صرف نکنید

بهتر است هنگام تدریس بر روی کتاب یا جزوه شاگرد به‌اندازه کافی تسلط داشته باشید و وقت کلاس را بیهوده صرف نکنید. با رعایت این نکته ساده میزان رضایت شاگرد بسیار بالا خواهد رفت.

۲. اشتباهات خود را بپذیرید

هر معلمی با هر سابقه‌ای ممکن است در حل مسائل یا تدریس درس اشتباهی کند. شما به‌عنوان یک معلم حرفه‌ای باید اشتباه خود را بپذیرید و در صورت لزوم آن را جبران کنید. معلمان زیادی هستند که به خاطر سابقه بالا و یا مدرک تحصیلی‌شان از پذیرش اشتباهات خود اجتناب می‌کنند و این تاثیر بسیار بد و منفی در ذهن شاگردان می‌گذارد.

چگونه یک معلم خصوصی خوب باشیم

۳. شاگردان را تشویق کنید

بهتر است شاگردان خود را به‌موقع تشویق کنید؛ مثلاً زمانی که شاگردتان تمرین‌هایش را به‌خوبی انجام داده یا سوالاتی که از او می‌پرسید که در کمترین زمان ممکن و درست پاسخ می‌دهد، باید او را تشویق کنید.

دلیل این کار هم این است که با تشویق شاگرد به او انگیزه می‌دهید که دوباره این کار را تکرار کند و زمانی که این اتفاق بیافتد، نتیجه خوبی حاصل می‌شود. البته این موضوع نباید باعث شود که تنبلی‌های شاگردتان را بپذیرید. در بعضی مواقع باید با اولیا راجع به شرایط شاگرد صحبت کنید.(البته نه به‌ دفعات زیاد و نه برای مسائل کوچک)

بیشتر بخوانید: چگونه صفحه پروفایل تدریس خصوصی خود را در استادبانک جذاب کنیم؟

سایت تدریس خصوصی استادبانک؛ بهترین مرجع برای نمایش میزان مهارت خود به عنوان معلم خصوصی

استادبانک جزو برترین سایت‌های استخدام معلم خصوصی کشور است که با معرفی بهترین اساتید، انتخاب را برای دانش‌آموزان جویای کلاس خصوصی آسان می‌کند. معلمان در این سایت دیگر نگران تبلیغات نیستند، چون به راحتی به داوطلبان معرفی می‌شوند. همچنین کیفیت کلاس‌ آن‌ها به خودی خود تبلیغی قوی برای‌شان محسوب می‌شود.

یکی دیگر از چیزهایی که استخدام در استادبانک را از هر روش دیگری متمایز می‌کند، درصد پایین کارمزدی است که در قبال تبلیغات و تشکیل کلاس از معلم می‌گیرد. معلمان با ثبت‌نام در این سایت، با پرداخت 15 تا 20 درصد از درآمدشان، راهی مطمئن و کم خرج را برای تدریس انتخاب می‌کنند.

استادبانک می‌تواند در ساخت و ایجاد یک رزومه قوی و معتبر به شما عنوان معلم خصوصی کمک کند. شما می‌توانید با نمایش میزان تحصیلات خود، توانایی‌های تدریس، سوابق تدریس و افتخارات آموزشی میزان مهارت خود را به نمایش بگذارید. همچنین دانش‌آموزان با مشاهده بخش نظرسنجی می‌توانند از کیفیت تدریس شما باخبر شوند تا با کسب یک شناخت نسبی از تدریس‌تان، راحت‌تر جذب شما و مهارت‌‌‌تان شده و در زمان درخواست معلم خصوصی شم را انتخاب کنند.

در این زمینه تیم پشتیبانی استادبانک نیز با شماره ۰۲۱۹۱۰۰۵۳۴۳ در دسترس شما قرار داشته تا بتوانید همه سوالات و ابهامات خود را در این زمینه برطرف کنید.