معرفی کتاب راهنمای معلم خصوصی | جیمز کلارک
راهنمای معلم خصوصی (A Tutor’s Handbook) عنوان یکی از کتابهایی است که در درسنامۀ 5 “دوره اخلاق حرفهای تدریس خصوصی استادبانک” به آن اشاره کردیم. این کتاب کم حجم و کاربردی که مطالعۀ آن برای توسعۀ شغلی همۀ معلمان مفید است، در سال 2006 توسط جیمز کلارک (James Clark) و زیر نظر پروفسور رابرت کرونیک (Robert Kronick) مشاور و روانشناس آموزشی و استاد دانشگاه تنسی آمریکا نوشته شده است.
پیشنهاد ویژه:
اصول متقاعدسازی، ویژۀ معلمان خصوصی
کتاب راهنمای معلم خصوصی، حاصل مطالعات و تجربیات جیمز کلارک در طی دورهای است که به تدریس خصوصی اشتغال داشته است. اگر چه که حجم بسیار کمِ این کتاب، بیانگر این است که نمیتوان آن را به عنوان یک کتاب کامل و همهجانبه در زمینۀ تدریس خصوصی در نظر گرفت، با این حال در این کتاب به اصول بسیار کاربردی و مهمی برای معلمان خصوصی اشاره شده است که مطالعه و به کارگیری آنها خالی از لطف نیست.
برخی از موضوعات مهمی که در این کتاب به آنها پرداخته شده است عبارتند از:
- نقش معلم خصوصی
- نگرشهای ضروری
- برقراری ارتباط و اعتمادسازی
- خطوط قرمز
- ایجاد انگیزه در دانشآموزان
- دانشآموزان چالش برانگیز
- تکنیکهای خواندن
- مزایای تشویق و تحسین دانشآموز
- مخاطرات تدریس خصوصی
- باید و نبایدهای خداحافظی با دانشآموز و …
بیشتر بخوانید: معرفی کتاب تدریس خصوصی مهم است | تیفانی چین و جرومه رابو
پیشنهاد ویژه:
6 نکته برای افزایش بازدهی کلاس های خصوصی
همه چیز درباره تبلیغات برای تدریس خصوصی
در بخشهایی از این کتاب میخوانیم:
“معلم باید در تمام مراحل تدریس خصوصی صبورانه رفتار کند. در اولین ملاقات با دانشآموز از او انتظار نداشته باشید که کاملا راحت باشد. اگر دانشآموز در جلسات اول به سختی با شما صحبت میکند تعجب نکنید و فقط صبور باشید. در طول جلسات تدریس نیز به این شکیبایی نیاز دارید-گاهی اوقات، سکوت کارآمدترین ابزار برای ایجاد انگیزه در دانشآموز در حین پاسخ دادن به سوالات معلم است. بسیاری از معلمها در چنین مواقعی نمیتوانند سکوت کنند و به دانشآموز فرصت فکر کردن نمیدهند. شکیبایی برای مشاهدۀ پیشرفت دانشآموز نیز بسیار ضروری است. ممکن است تا ماهها پس از شروع جلسات، نتایج ملموسی را مشاهده نکنید. پس باز هم صبور باشید”
پیشنهاد ویژه:
چگونه تدریس خصوصی آنلاین داشته باشیم
“یکی از بهترین کارهایی که برای اعتمادسازی میتوانید انجام دهید این است که به دانشآموز نشان دهید که به او احترام میگذارید. به تفاوتهای دانشآموزان با یکدیگر و شخصیت آنها احترام بگذارید و همواره در نظر داشته باشید که شاید روش کار یا تفکر آنها از روشی که مد نظر شما است برایشان بهتر باشد. گفتن جملهای مانند “به نظر من توی ریاضی خیلی ضعیف هستی. پس فعلا به جای فارسی روی ریاضی کار میکنیم” چندان محترمانه نیست. تا زمانی که خود دانشآموز از شما درخواست کمک نکرده، تلاش نکنید که به او کمک کنید چون این رفتار را نشانۀ بیاحترامی میداند و در نتیجه به سختی به شما اعتماد میکند.”
پیشنهاد ویژه:
شرایط همکاری با استادبانک به عنوان معلم خصوصی
سوال!
به نظر شما در جلسۀ پایانی یک کلاس خصوصی و برای قطع ارتباط با دانشآموز چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟
لطفا نظرات و تجربیات خود را زیر همین پست با سایر همکاران در میان بگذارید.
نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید: